Опубліковано 12 вересня, 202412 верес Продовжуючи статті на тему як створити сервер для будь-якої гри, я зовсім забув, що не у всіх користувачів ПК стоїть ОС Windows. І це був значний недогляд. Тому в цій статті я хочу розповісти про те, як створити сервер Counter-Strike: Source для Linux. Отже, давайте приступимо. 1. Створення папки для сервера Для початку потрібно створити папку, де надалі буде розміщено наш сервер CS:Source. Для цього потрібно виконати таку команду: mkdir /home/cssource Замість cssource можна ввести будь-яку іншу назву. 2. Завантажуємо SteamCMD та розпаковуємо архів Завантажуємо SteamCMD для Linux: wget http://media.steampowered.com/client/steamcmd_linux.tar.gz Завантажили? Тепер необхідно розпакувати завантажений архів у папку: tar xvfz steamcmd_linux.tar.gz Для видалення архіву (надалі він не стане в нагоді, якщо ви не плануєте створювати ще один сервер): rm steamcmd_linux.tar.gz 3. Перший запуск SteamCMD Після розпакування архіву в папку запускаємо SteamCMD: ./steamcmd.sh Чекаємо деякий час, поки програма оновиться. 4. Завантажуємо сервер Counter-Strike: Souce для Linux Як тільки SteamCMD оновиться у вікні з'явиться рядок: Steam> Вводимо логін (або анонімно): Steam> login anonymous Вказуємо папку куди буде завантажено сервер: Steаm> force_install_dir ./server/ І вказуємо ідентифікатор потрібної нам гри (Counter-Strike: Source): Steam> app_update 232330 validate Чудово. Наш сервер почав скачування і, як я вже говорив в інших статтях зі створення серверів, час завантаження залежить лише від швидкості вашого інтернету. У мене на це йшло близько 15-20 хвилин. 5. Створення файлу запуску сервера через консоль start.sh та запуск сервера Створюємо файл start.sh для запуску сервера з таким вмістом: !/bin/bash ./srcds_run -console -game cstrike +ip 85.140.1.33 +map de_dust2 +maxplayers 32 +port 27015 -tickrate 66 алі потрібно додати права на запуск. Перебуваючи в папці ../cssource/server виконуємо: chmod +x start.sh І тепер можна запустити сам сервер: cd /home/cssource/server ./start.sh
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.