Опубліковано 5 вересня, 20245 верес Склейка доменів – це процес з'єднання кількох доменів з метою направити їх на єдиний сайт. Одне доменне ім'я стає основним , інші — дзеркальними . Для чого потрібна склеювання доменів: Для того, щоб змінити доменне ім'я, не втративши при цьому трафік та параметри сайту. Наприклад, вам не подобається стара назва сайту і ви хочете його замінити Для переходу з HTTP на HTTPS протокол Для переходу з домену без WWW на домен з WWW та навпаки Для того, щоб об'єднати сайти схожої тематики Щоб поєднати схожі в написанні доменні імена. Наприклад, щоб відвідувач випадково не переплутав адреси сайтів Для SEO . За допомогою склеювання можливе підвищення індексу якості сайту на основному доменному імені за рахунок присвоєння показників дзеркальних доменів. Якщо правильно склеїти домени та налаштувати редирект під час переїзду сайту, користувач не побачить сторінку зі старим доменом, при цьому збережуться відвідуваність сайту та показники пошукових систем. Як склеїти домени? Є два способи склеювання доменів. 1. За допомогою директиви Host (працює тільки для Яндекса) – найлегший спосіб. Наприклад, якщо потрібно зробити handyhost.ru основним доменом, а сервіс.укр - дзеркальним: На обох сайтах у файлі robots.txt у директиві Host вказуємо основний домен (https://play-game.org/, вказується разом із протоколом). Якщо домен кириличний, то вказується домен у кодуванні Punycode Host: https://play-game.org/ Перевірити вказівку на основний домен на всіх сайтах Додати до Яндекс.Вебмайстер (webmaster.yandex.ua) нове доменне ім'я. За допомогою редиректа з HTTP-кодом 301 - код відповіді 301 повідомляє браузеру, що сайт або сторінку було переміщено назавжди. Даний метод дозволяє підсумовувати показники всіх доменів і перенести цілком вагу. Як перевірити склейку доменів? У пошуковому рядку Яндекс пишеться « url: Ваш_сайт.ua ». Видається один результат із вашим сайтом. Далі так само пишемо домен, який склеювали. Якщо в обох випадках Яндекс знаходить той самий сайт, значить домени склеєні.
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.