Опубліковано 5 вересня, 20245 верес Підключення до віртуального сервера за протоколом SSH Основне керування сервером здійснюється через консоль під час підключення за протоколом SSH. Для підключення спочатку необхідно встановити на свій домашній комп'ютер будь-який SSH-клієнт (SecureCRT, PuTTy, ZOC, Bitvise SSH). Зазвичай ми рекомендуємо використовувати програму PuTTy, яка доступна для завантаження за посиланням http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html. Отже, щоб підключитися до VDS, потрібно виконати такі дії: 1. Запустити SSH-клієнт. 2. Ввести такі дані: HostName (or IP Address) – ім'я сервера або його IP-адреса;\ Port – номер порту (за замовчуванням використовується значення 22) Усю інформацію про віртуальний сервер, а також деталі доступу до нього можна знайти у листі на Вашій електронній пошті. Переконайтеся, що вибрано тип з'єднання SSH (Connection type) . Натисніть кнопку “ Open ”. За бажанням ви можете зберегти налаштування, щоб при кожному наступному запуску PuTTy не вводити адресу сервера та порт заново. Для цього в полі Saved_Sessions введіть назву сесії (у прикладі на скріншоті ім'я сесії «2») і збережіть її натисканням кнопки Save. Надалі для підключення до віртуального сервера за протоколом SSH достатньо буде вибрати назву сесії у списку та запустити її за допомогою кнопок " Load " і " Open " або подвійного кліку на ім'я сесії. 3. При першому підключенні до віртуального сервера через PuTTy висвітиться діалогове вікно, натисніть Yes. 4. Введіть ім'я користувача (root) і натисніть клавішу Enter і введіть пароль. Найпростіше буде скопіювати пароль прямо з листа-повідомлення та вставити його в PuTTy комбінацією клавіш Shift + Insert або натисканням правої кнопки миші. Після виконання вищеописаних дій знову натисніть клавішу Enter. Початковий логін завжди root Зверніть увагу, що з міркувань безпеки в PuTTy пароль під час введення не відображається. 5. Готово. Символ # в кінці нижнього рядка означає, що SSH з'єднання з VPS успішно встановлено. Підключення до VDS за протоколом SFTP Це підключення використовується для завантаження файлів на VPS. За промовчанням для кожного віртуального сервера надаються доступи лише за протоколами SSH та SFTP. По суті SFTP-протокол повністю аналогічний FTP-протоколу, але при цьому ще використовує шифрування даних, що передаються. Для завантаження даних на віртуальний сервер вам знадобляться деталі для доступу до VPS та будь-якого FTP-клієнта, наприклад, WinSCP або Filezilla. Для з'єднання з сервером за протоколом SFTP виконайте такі кроки: 1. Запустіть FTP-клієнт. 2. Під час запуску програми введіть таку інформацію: Хост – ім'я або IP-адреса VDS; Ім'я користувача – root; Пароль – пароль користувача root , який використовується для підключення за протоколом SSH; Порт - 22. 3. Натисніть кнопку « Швидке з'єднання ». Якщо дані доступу були введені коректно, програма повідомить про успішне підключення. При цьому список доступних каталогів на VDS ви побачите у правій колонці, яка називається "Видалений сайт". 4. Готово. Ви підключилися до віртуального сервера за протоколом SFTP. Можна завантажувати файли зі свого персонального комп'ютера.
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.